środa, 24 lipca 2013

Ciasto marchewkowe






Skladniki:

1 i 1/4 szkl. oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. maki
2 szkl. cukru
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki cynamonu
2 lyzeczki sody
szczypta soli
1/2-1 szklanka orzechów włoskich pokrojonych w grubą kostkę
1 szklanka rodzynek




Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.
Jaja utrzec z cukrem na puszysta mase. Dodawac stopniowo make i olej, na koncu marchew, proszek do pieczenia, sode, cynamon, orzechy i rodzynki.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut, aż ciasto stanie się sprężyste i zacznie odstawać od foremki. Wierzch możemy polać czekoladą.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...